Diensten
Blusmiddelen

Blusmiddelen

Brand kan ernstige gevolgen hebben, bijvoorbeeld grote schade. Het is daarom belangrijk om in uw bedrijf blusmiddelen te hebben waarmee u een beginnende brand kunt bestrijden. Bijvoorbeeld: brandslanghaspels , handblusmiddelen en blusdekens. Een uitslaande brand is al snel oncontroleerbaar. Dat kan uiteindelijk leiden tot het verlies van het gebouw en alles wat daarin staat. Een uitslaande brand is te voorkomen als u er snel bij bent. Als een brand net ontstaat, kunt u namelijk vaak nog ingrijpen om verspreiding te vorkomen. Daar hebt u dan wel middelen voor nodig. Wij kunnen u daarin voorzien met oa. onderhoudsvrije- en BIO (biologisch afbreekbaar/milieuvriendelijke) blusmiddelen.

Wij verkopen diverse brandblusmiddelen. Ook hebben wij voor u gecertificeerde specialisten beschikbaar, die voor u de (jaarlijkse) inspecties van uw blusmiddelen kunnen verzorgen: 

Naast de kleine blusmiddelen; zoals brandslangen, diverse losse blussers en branddekens kunnen gelijktijdig de nood(weg)verlichtingen en zelfs de EHBO dozen worden gecontroleerd. Niet 3 verschillende bedrijven langs, maar in 1 keer alles (echt) gecontroleerd. 
Mooi meegenomen is dat elk te controleren item, meetelt in onze staffel, zodat u, uiteindelijk, goedkoper uit bent!

Nog mooier is dat wij de garantie geven, dat de controles worden uitgevoerd zoals het behoort te gebeuren. (niet alleen een stickers plakken en scannen zodat het dagelijkse target, van de monteur, wordt gehaald, en u geen controle heeft maar wel het volle pond betaald) 

·     Brandslangen controleren en onderhouden

·     Losse brandblussers controleren, vullen en onderhouden

·     Droge stijgbuis controleren, afpersen en onderhouden

·     Waterput controleren en onderhouden

·     Sprinklerinstallaties controleren en onderhouden
 

Welke (brand) blusser moet ik hebben ?

Voor het maken van een juiste keuze is het naast de brandklasse ook de eigenschappen van de blusstof van belang!

Een poederblusser is het goedkoopste en kan voor elke brand ingezet worden. De verleiding is dus groot om deze aan te schaffen, maar de gevolgschade is zeer groot en “goedkoop”  wordt na het gebruik “duurkoop” !    Poederblussers worden daarom tegenwoordig vaak vervangen door de juiste type blusser op de juiste plaats.

In de scheepvaart en chemie-industrie worden de poederblussers nog wel veelvuldig gebruikt, maar ook daar begint de tendens om te buigen en zie je op steeds meer plekken Co2- en schuimblussers.

Schuimblussers zijn geschikt voor brandklasse A en B, maar veroorzaken bijna geen neven-/gevolgschade.

  

Formaat van de blusser:

Ook is het formaat van de blusser een punt ter overweging. Mensen die een BHV opleiding hebben gevolgd, kunnen en weten hoe de diverse blusmiddelen werken en hoe te gebruiken. Overige aanwezige hebben hier meer moeite mee, zo komen er tegenwoordig allerlei handzame blussers op de markt, bijvoorbeeld als spuitbus. Makkelijk in het gebruik, maar let op dat u wel een schuimblusser spuitbus koopt!

   

Kleur van de blusser:

Ook staat de rode kleur van de blusmiddelen ter discussie, immers in je mooie design winkel/kantoorpand of zelf woning, wil je niet dat grote rode lelijke blusmiddelen het beeld verstoren, maar je wilt wel veiligheid !

Veel gemeenten c.q. de brandweer accepteren, onder bepaalde voorwaarden en situaties, de diverse design blusmiddelen in allerlei kleuren en uitvoeringen. Deze blusmiddelen vallen echter niet onder wettelijke eisen/bepalingen !

Zorg dat u de schriftelijke goedkeuring van de gemeente/brandweer heeft en indien nodig van uw verzekeringsmaatschappij. De verwachtingen zijn dat binnen enkele jaren deze producten wel zullen worden opgenomen in de wetgeving. (bewaar deze goedkeuring en andere belangrijke documenten niet op dezelfde locatie, maar liefst in een brandwerende kast)

 

Welke (brand) blusdeken moet ik hebben ?

In de media is discussie melding geweest van ondeugdelijke branddekens. Koop uw branddeken bij een specialiseerde winkel, en niet bij bouwmarkten en interieur-/meubel winkels. Zo heeft u de garantie dat uw deken voldoet aan de gestelde normen en u kunt verwachten dat u koopt, wat u verwacht te kopen.

Vaak wordt echter ook hier iets over het hoofd gezien, namelijk het formaat van de branddeken. ook hier geldt; voor welke situaties schaft u een deken aan ? Zo zal je met een 100 bij 100 cm niet makkelijk een persoon wiens kleding in brand staat kunnen blussen. (Uitzondering bij kleine kinderen) Een branddeken van 180 cm bij 180 cm is daar, ook niet echt geschikt voor.

De meest voorkomende en handzame formaat is daarom de 120 bij 180 cm branddeken. Andere formaten branddekens dienen slechts op die plaatsen te hangen, waar het een specifiek doel dient.

 

Brandklasse A – (Vaste stoffen)

Voorbeelden: papier, hout, textiel. Brandblussers die geschikt zijn:  schuimblussers & poederblussers.

Brandklasse B – (Vloeistoffen)

Voorbeelden: olie, benzine, was, kunststoffen. Brandblussers die geschikt zijn: schuimblussers, poederblussers & Co2 blussers.

Brandklasse C – (Gassen)

Voorbeelden: aardgas, LPG, butaan, propaan. Brandblussers die geschikt zijn: Poederblussers & Co2 blussers.

Brandklasse D – (Metalen)

Voorbeelden: aluminium, natrium, magnesium. Brandblussers die geschikt zijn: metaal brandblussers.

Brandklasse F – (Olie en vetten)

Voorbeelden: frituurbrand. Brandblussers die geschikt zijn: vetblussers.

 


 

 

 

                      Geschikt voor brandklasse         
 Blusser type:          Gevolgschade         Aanbevolen     A B C D F
Schuimblusser Weinig   Ja Ja Ja Nee Nee Nee
Poederblusser Veel   Nee Ja Ja Ja Nee Nee
Co2 blusser Geen   Ja Nee Ja Nee Nee Nee
Vetblusser Weinig   Ja Ja Nee Nee Nee Ja

 

 

 

Wilt u meer informatie over Blusmiddelen?

Vul hieronder uw gegevens in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Waarom Söser Fire & Safety Solutions

Innovatieve veiligheidsoplossingen

Met onze toonaangevende samenwerkingspartners door heel Nederland kunnen wij ons onderscheiden en bieden wij innovatieve veiligheidsoplossingen op maat.

"Wij adviseren niet alleen hoe het moet, maar vooral hoe het beter kan"

Speerpunten MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap (MVO) op het gebied van:
- Duurzaamheid
- Onderhoudsvrij
- Milieuvriendelijk
- Recyclebaar
- Veiligheid
- Innovatieve brandveiligheid

Goede Service

- Alles onder één dak
- Eén aanspreekpunt
- Wij staan altijd voor u klaar

Kaart Dienstverlening

Landelijke Dienstverlening


Met onze toonaangevende samenwerkingspartners door heel Nederland kunnen wij ons onderscheiden en bieden wij innovatieve veiligheidsoplossingen op maat:

Söser Fire & Safety Solutions is dan ook uw specialist op het gebied van:

  • Blusmiddelen
  • Noodverlichting
  • Onderhoud
  • Brandveiligheid
  • Veiligheid
  • Advies en training
  • LED-verlichting

Op alle vlakken spelen wij slagvaardig in op uw situatie. Daardoor kiest u voor een totaalconcept om fysieke veiligheid duurzaam te verankeren binnen uw organisatie.


Neem contact op